Karikó János könyvtár

Könyvtár

A Karikó János Könyvtár Biatorbágyon a Szabadság u. 3. szám alatt található. 2008-ban fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte, nevét Karikó János biatorbágyi népköltőről kapta.

A gyermekeket és felnőtteket ellátó könyvtár állománya folyamatosan növekszik, átlagosan évente 700-800 db új könyvvel gyarapszik. A szabad polcokon 30 ezer kötet található. Kölcsönözhetők és helyben olvashatók a piacon megjelenő legújabb, de régi kiadású kötetek is.

A gyűjtemény az általános közművelődési könyvtár szempontjai szerint gyarapszik és épül fel. A könyvtár különösen nagy hangsúlyt fektet a kézikönyv állományra és helytörténeti gyűjtemény fejlesztésére. Célja, hogy a város „dolgozószobája” legyen, ahol az olvasók helyben és azonnal választ kaphatnak kérdéseikre a kézikönyvekből, újságokból. Kutathatnak, böngészhetnek, tanulhatnak, vagy csak kedvük szerint olvashatnak.
Erre a célra kényelmes, meleg olvasóterem áll rendelkezésükre számos folyóirattal, újsággal és napilappal.

2009 januárjától a beiratkozott olvasók ingyenesen használhatják az internetet, és folyóiratot is kölcsönözhetnek. A könyvtárban nem található könyveket térítés ellenében könyvtárközi kölcsönzéssel megkérjük olvasóink részére. Olvasói igényre hangoskönyveket is vásároltunk, amelyeket listáról választhatnak.

 Három hét kölcsönzési időre három könyv vihető el személyenként, míg a folyóiratokból 3 db-ot vihet el 1 hétre. Ha ez az idő nem elég a könyvek elolvasására, személyesen, telefonon vagy e-mailben kérhető hosszabbítás. A határidők lejárta után késedelmi díjat számítunk fel. Pontos információk ezekről a honlapon megjelenő Könyvtárhasználati Szabályzatban olvashatók.

Jövedelemmel nem rendelkezők csak szülői jótállás mellett kölcsönözhetnek, egyébként a helyben olvasás minden állampolgár számára ingyenesen biztosított.

A Karikó János Könyvtár szolgáltatása kiterjed az olvasással kapcsolatos szabadidős tevékenységekre is minden korosztály számára. A felnőtteket alkalmanként író-olvasó találkozók, könyvbemutatók várják. Az általános iskolások olvasóvá nevelésében pedig a rendszeres könyvtári órák, könyvtárhasználati foglalkozások tartásával vállal komoly feladatot.

Felhívjuk szíves figyelmüket helytörténeti gyűjteményünkre, továbbá felnőtt és gyermek könyvajánlóinkra, felnőtt és gyermek rendezvényeinkre és híreinkre.

Bővebb információk a könyvtár honlapján olvashatók.

 Intézményünk szabályzatai a honlap Faluház/Közérdekű adatok rovatában olvashatók.

A könyvtár nyitvatartása ideiglenesen rövidült:

hétfő: 14-19 óráig
kedd, csütörtök: 10-19 óráig
péntek: 12-19 óráig
szombat: 9-13 óráig

SZERDÁN, vasárnap és ünnepnapokon zárva

Tartalom átvétel